Jag skulle åka till Göteborg på fredag eftermiddag, bo på hotell, träffa syrran och gå på bokmässan lördag och söndag. Men natt till fredag sov Astrid katastrofalt dåligt och hade feber. Det märktes under fredagen att hon inte mådde bra, hon hade feber i perioder och mest gnällde och skrek. Hon ville inte ha varken välling eller napp. På förmiddagen upptäckte jag också att hon hade prickar på insidan av låren.

Trots allt det här så packade jag min väska, skrev ut mina tågbiljetter och förberedde mig på att åka. Även om jag någonstans visste att jag inte skulle kunna åka. Vi fick en läkartid, hen sa blöjeksem kanske på grund av febern. Inga raka svar; får man det någonsin? Tvätta med tvål och smörj med zinksalva. Väl hemma försökte vi få en uppenbart trött loppa att sova utan att lyckas. Då fick jag inse att jag behövde stanna hemma. Att jag inte skulle kunna åka till Göteborg. Och det gjorde lite ont. Men det fanns inte en chans att jag skulle kunna åka ifrån Astrid när hon var sjuk och med så luddiga symptom.

Det jag är mest ledsen över att ha missat är chansen att lyssna på Carol Rifka Brunt och Siri Hustvedt. Men även att få min kopia av Nyckeln signerad. Och så bara att gå runt bland alla böcker och alla bokälskare. Det brukar alltid finnas så många intressanta samtal att lyssna på och ta del av. Som tur är fixade finaste lillasyster en signerad kopia av Siri Hustvedts nya bok Den lysande världen åt mig. En liten del av mässan kommer finnas hos mig.

Men, nu är mässan över för i år och jag måste sluta gräma mig. Astrid är piggare och det är ju huvudsaken. Nästa år är Ungern fokusland så nu är det dags att se om det finns några ungerska författare som kan passa mig. Och nästa år siktar jag på fyra dagar på mässan.

1 kommentar

  1. nästa år tar vi igen det med råge :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: